9:17 am - SAĞLIK ÇALIŞANLARINA GETİRİLEN KISITLAMALAR KALDIRILDI
4:36 pm - Bakan Koca: Yarından itibaren sağlık çalışanlarımızın aşılanmasına başlanacaktır
5:18 pm - VALİLİKTEN 16 GÜNLÜK YASAK KARARI!
12:20 pm - HRÜ’DE BÜYÜK YANGIN!
11:45 am - ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ OYUNU!
3:45 pm - URFA’DA ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
12:36 pm - KARDEŞ KAVGASI KANLI BİTTİ
9:08 am - KARAKOYUN DERESİNDE ÖLÜ OLARAK BULUNDU!
12:39 pm - Resulayn’da patlama!
11:24 am - ESKİ MECLİS ÜYESİ KORONAYA YENİK DÜŞTÜ
Ülkemizin büyük kısmında etkisini gösteren kış şartlarının trafik güvenliğini olumsuz etkilemesi karşısında, gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik tüm otobüs firmaları ve yolcu taşıma kooperatiflerinin katılımıyla Şanlıurfa Valiliğinde bir toplantı yapıldı.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Özdoğan, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Abdülkadir Başkaya, Şanlıurfa Otobüsçüler Dernek Başkanı Fuat Altun ile Şanlıurfa merkezli yolcu taşımacılığı yapan firmalar ile Şanlıurfa’da acentesi bulunan otobüs firma ve kooperatif başkanları katıldı.
Katılımcılara alınan tedbirlerin tebliğ edildiği toplantıda konuşan Vali Erin, yoğun kış şartlarının trafik güvenliğini olumsuz etkilediğini, özellikle yol güzergahlarında meydana gelen buzlanma ve görüş mesafesinin kısalması gibi olumsuzlukların trafik kazalarına sebebiyet verdiğini belirterek, yollardaki risklere karşı can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla bazı hatırlatmalarda bulunmak istediklerini belirtti.
Trafik güvenliği ve toplu taşımada can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde tedbirler alındığını kaydeden Vali Erin, tebliğ edilen hususlar başta olmak üzere mevzuatta yer alan diğer düzenlemelere göre otobüslerin otogarlarda, yol kontrol noktalarında ve şok uygulamalar yoluyla tüm güzergahlarda etkin bir şekilde denetleneceğini belirterek, otobüs firmaları yetkililerinin, otobüs sahiplerinin ve şoförlerin bu hususlara titizlikle riayet etmelerini istedi.
Yabancıların seyahati ve otobüs firmalarının çeşitli sorunlarının da istişare edildiği toplantıda, otobüs firmaları, sahipleri ve şoförlerine yapılan tebligatta şu hususlar belirtildi: